ženy

Při hubnutí nemusíte trpět hladem: Toto je 7 skvělých tipů na chutný oběd pod 200 kalorií, který vás i zasytí

spot_img

Lehký oběd pod 200 kalorií nemusí být ani nechutný, ani málo sytý. Vychutnejte si některé z těchto tipů!

Tyto tipy na obědy jsou sice nízkokalorické, ale přitom jsou plné výživných složek, takže vaše tělo nebude trpět. Bílkoviny zase zasytí na dlouhou dobu. Libové maso, jako je bílá ryba, krůtí a kuřecí, je skvělé, pokud chcete zhubnout. Poskytuje dobrý zdroj bílkovin a zároveň má velmi nízký obsah tuku a mnohem nižší obsah kalorií než jiné zdroje masa. Místo omáček, dipů a dresinků marinujte zeleninu a maso v oblíbených kombinacích bylinek a koření. Bílkoviny doplňte zeleninou, která vám dodá množství vitamínů a minerálů.

Křepelčí vajíčka, výhonky hrášku a drcené brambory
Kalorie: 158 | Tuky: 8,8g | Bílkoviny: 5,1g | Sacharidy: 14,2 g

Uvařte si menší brambory ve slupce, jemně je rozmačkejte a podávejte s vařenými křepelčími vajíčky plnými bílkovin a množstvím zeleniny – například se svěžími hráškovými výhonky. Lehké a chutné jídlo, které vás zasytí až do večera. Tento salát je nejlépe připravit vždy čerstvý.

Proč křepelčí vejce? Křepelčí vejce obsahují vysoké množství vitamínu A, který je prospěšný pro zdraví očí, zabraňuje šedému zákalu a jiným problémům se zrakem. I když mají vysoký obsah tuku, jedná se o „dobrý“ tuk, podobně jako v avokádu. Jezte je s mírou, zvláště, pokud si hlídáte cholesterol.

I tyto diety se vyplatí zkusit:

Salát se steakem, čekankou a pomerančem
Kalorie: 180 | Tuk: 9,5 g | Bílkoviny: 10,8g | Sacharidy: 12,4 g

Zkombinujte jemné plátky steaku s pikantním dresinkem z pomeranče a dijonské hořčice, hrstí čerstvé rukoly a plátky červené cibule. Tento recept je bez sacharidů, bez chleba, těstovin nebo rýže, což výrazně snižuje množství kalorií.

Chcete-li dosáhnout ještě méně kalorií, vyměňte steak za libové kuřecí, krůtí maso nebo krevety, případně maso nahraďte vegetariánskou alternativou.

Jarní zeleninová polévka
Kalorie: 130 | Tuky: 1,4 g | Bílkoviny: 10,6 g | Sacharidy: 19,3 g

Fantastický osvěžující oběd. Polévka z lahodné čerstvé zeleniny, jako je pórek, mrkev, pak choi a celer je plná vitamínu C. Vitamin C je antioxidant, posilovač imunity a pomáhá tělu metabolizovat bílkoviny a další minerály. Obědy, jako je jarní zeleninová polévka, mají tedy dominový efekt na zdraví a chrání nás před infekcemi.

Pita chléb s kuřecím masem
Kalorie: 176 | Tuky: 2,8 g | Bílkoviny: 14,2g | Sacharidy: 22,7 g

Rychlý oběd, který se snadno přenáší iv boxech do práce či školy. Potřebujete nízkotučný přírodní jogurt, celozrnný pita chléb a opečené, na nudličky nakrájené kuřecí maso bez kůže. Masem naplněný chléb doplňte listy hlávkového salátu a šťavnatými cherry rajčátky.

Výběr kuřecího masa bez kůže je skvělý způsob, jak udržet nízký obsah tuku. Rovněž i výměna bílého pita chleba za celozrnný, je mnohem zdravější možnost.

Salát z drcených brambor, okurek a kapary
Kalorie: 179 | Tuky: 12g | Bílkoviny: 2,2g | Sacharidy: 15 g

Okurky, kapary a hořčice přemění váš běžný bramborový salát na novou pochoutku. Můžete jej skladovat chladničce až dva dny. Brambory uvařte, zeleninový vývar smíchejte se 100 ml vroucí vody, hořčicí, octem, olejem, solí a pepřem. Brambory sceďte, lehce podrvte, vmíchejte dresink a nechte vychladnout. Po vychladnutí vmíchejte cibuli, kapary, okurky, mátu a trošku majonézy nebo jogurtu a podávejte.

Přestože brambory mají vysoký obsah sacharidů, nové je obsahují nejméně. Navíc díky vláknině zasytí na déle, protože energii uvolňují pomalu.

Pórovo-bramborová polévka
Kalorie: 105 | Tuky: 4,6g | Bílkoviny: 3,4g | Sacharidy: 13,2 g

Pór a měkké brambory ve formě polévky dokonale spolupracují. Pór obsahuje vysoké hladiny flavonoidů, což je druh fytonutrientu plný antioxidantů, které chrání tělo před volnými radikály. Polévka je sytá, podporuje trávení, potlačuje chuť k jídlu.

Teplý duhový zelný salát
Kalorie: 149 | Tuky: 11,6g | Bílkoviny: 3g | Sacharidy: 8 g

Tento přílohový salát je dostatečně sytý a vhodný i jako lehký oběd – díky přidaným dýňovým semínkům bohatým na bílkoviny. Hořčice a fenykl dodávají skvělou chuť. Zelí je základní potravina, která je součástí lidské stravy již více než 3 000 let. Má vysoký obsah vitamínu C a vitamínu K. Vitamin K je přirozeným pomocníkem při srážení krve a povzbuzuje vaše tělo k rychlému a účinnému hojení ran.

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora