ženy

Vyberte ten nejlepší elektrický kráječ, a to ve čtyřech krocích

spot_img

Sháníte domů či do provozovny nějaký elektrický kráječ? Tyto kráječe nejsou žádnou novinkou, a tak by doma nebo v potravinách, firmách, restauracích či jinde, chybět opravdu neměl. Dříve se používaly především manuální kráječe, na kterých se lidé pořádně nadřeli a ukrojený salám připomínal spíš klínek do dveří. Doba je na vzestupu, a tak vyberte takový kráječ, který pro vás bude ideální, usnadní vám práci a vy budete maximálně spokojeni. Jak tedy vybrat?

Dívejte se také na motor

Výkonný motor je přímo základním předpokladem pro kráječ. Tedy pokud na něm budete chtít krájet i něco jiného než je zelenina nebo pečivo. Motor a krájecí kotouč budou velmi důležitými aspekty. Vždy se zaměřte na příkon stroje, který musí být uveden u každého výrobku. Příkon by tedy měl být alespoň 200W, klidně i více. Skvělé také bude, pokud si budete moci nastavit rozměr krájení. Příkladem toho může být kráječ Berkel Futura Cured Meat XL.

Také tloušťka řezu

Vybraný kráječ by vám měl umožnit regulovat tloušťku řezu. Minimální tloušťka nakrájených plátků začiná již na nule a končí na 20 až 22 milimetrech. Levnější stroje například do domácností, nabídnou tloušťku řezu například 14 milimetrů, což je velmi dostačující. Příkladem je tomu kráječ Berkel Red Line. Tento model je dokonalý do domácnosti, ale také do menších provozoven. Důležité také bude, abyste se dívali na bezpečnostní prvky, jako jsou kryty a jiné. Jistě nechcete přijít o kus prstu, raději se chraňte.

Příslušenství kráječe

Samozřejmě, důležité bude, aby měl kráječ tác či misku na nakrájené potravin. Nikdo z nás je nechce sbírat po pracovním ponku či na stole. Dražší stroje na profesionální úrovni jsou tácy nebo plochou pro prkénko či vybaveny. Tak, jak je tomu u přístrojů Berkel. 

Cena je rozhodující

Kdo by neřešil cenu? Zřejmě nikdo z nás. Můžete koupit kráječ za tisíc, pět tisíc, patnáct tisíc, ale i za stovky tisíc. U profesionálních kráječů tedy nejde o kvalitní/nekvalitní – jde o jeho parametry, které rozhodují o ceně. Dívejte se tedy na tloušťku řezu, na příkon, tloušťku plátků, na bezpečnost, ale také na celkovou váhu stroje. 

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora